o kniháchinfo
Bibliotipy a knižné novinky
TLAČOVÉ SPRÁVY

Typokniha, průvodce tvorbou tiskovin

Publikace je určena studentům a začínajícím grafickým designérům, které provede základními principy tvorby tiskovin – brožur, knih, časopisů, katalogů, plakátů ad. Příručka se zaměřuje na efektivní sazbu a zlom, přináší přehled typografických pravidel, nabízí chytré postupy a rady usnadňující práci a věnuje se i korektuře a přípravě tiskových dat. Součástí projektu je web www.typokniha.cz, kde čtenáři najdou jak ukázky doporučeného nastavení aplikací, tak soubory usnadňující vytváření bezchybných podkladů pro tisk. Publikace vychází v grafické úpravě autora, má 260 stran a je tištěná dvěma barvami.

Filip Blažek je grafický designér a spoluautor knihy Praktická typografie. Byl zakladatelem a členem redakce časopisu Typo, členem a českým delegátem mezinárodní organizace ATypI a zakládajícím členem české Unie grafického designu. Vyučuje na UMPRUM a ARCHIP.

UMPRUM - Vysoká škola uměleckoprůmyslová, Náměstí Jana Palacha 80, 116 93 Praha-Staré Město, Česká republika

Táto textová informácia je publikovaná bez akejkoľvek redakčnej úpravy v pôvodnom znení dodanom partnerom. Redakcia preto nezodpovedá za jej obsahovú a štylistickú úroveň.

Sekcia: Mediálny servis (pre viac informácii o službe kontaktujte pr@bookfan.sk)

Similar Posts